💔 Kickbokswereld leeft mee na schokkend ongeluk: ‘Woorden schieten tekort’

14 januari 2021

Privéfoto

Vanuit de kickbokswereld wordt geschokt gereageerd op het nieuws dat meervoudig kampioen Robin van Roosmalen ernstig gewond is geraakt bij een auto-ongeluk waarbij zijn zus Melissa omkwam. Op social media steken honderden mensen Van Roosmalen en zijn familie een hart onder de riem.


Kickboksorganisatie GLORY laat in een post op Twitter en Instagram weten dat de ‘GLORY-familie’ diepbedroefd is na het horen van het trieste nieuws. Veel bekende boksers reageren op dat bericht, zoals Badr Hari, die een gebroken hartje achterlaat. Ook andere boksers en honderden fans reageren op het bericht met hartjes, condoleances en steunbetuigingen.

Operatie
‘Woorden schieten tekort’, schrijft voormalig trainer van Van Roosmalen Henni Mandemaker onder de post van Robins vader William. Die gaf daarin aan dat zijn zoon donderdagochtend wordt geopereerd. Hij zou in ieder geval diverse botbreuken hebben overgehouden aan het ongeluk. Hicham Elgaoui van Fighting Talents, de Bossche sportschool waar Van Roosmalen traint, zei gisteren al dat de kickbokser nog een lange tijd zal moeten revalideren. 

Ongeluk
De auto waarin broer en zus zaten stond woensdag stil op de vluchtstrook, waar ze werden aangereden door een vrachtwagen. De 29-jarige Melissa overleed aan haar verwondingen. De 31-jarige Robin raakte zwaargewond.