🥊| Het gaat gebeuren! Tyson Fury en Francis Ngannou boksen op deze datum tegen elkaar

11 juli 2023

Getty Images
Tyson-Fury

Al lange tijd is het een enorm onderwerp van gesprek, maar het gaat toch echt gebeuren. Zwaargewichtklappers Francis Ngannou en Tyson Fury gaan het tegen elkaar opnemen in de boksring. Dat meldt Mike Coppinger, verslaggever van het Amerikaanse ESPN. De 2 heren hebben een datum en locatie bepaald voor hun langverwachte bokspartij.


Het gevecht tussen de bokskampioen en de voormalig UFC-ster zou dan op 28 oktober worden gehouden. De locatie: Riyadh in Saudi-Arabië. De 2 zullen onder boksregels vechten, maar hoeveel rondes de partij is, dat is nog onbekend. Net als de vraag of de titel van Fury in het zwaargewichtboksen op het spel zal staan.

Contract Ngannou
Ngannou vertrok dit jaar bij de UFC en stelde daarmee zijn titel in het zwaargewicht beschikbaar. Jon Jones nam die positie na een gevecht met de Fransman Cyril Gane over. Ngannou vertrok naar de Professional Fighting League (PFL), waar hij een ongekend monstercontract tekende. In dat contract liet hij bijvoorbeeld opnemen dat hij ook bokswedstrijden mocht gaan doen. Toen hij nog in de UFC vocht, mocht hij nog niet in de boksring vechten.