🎥 | WAT? MMA-baas Khatuev luistert rentree op met megabizarre capoeira-KO

Trevor Wagener • 18:45, 30-01-2023 / Laatste Update: 05:05, 12-12-2023

Wat een gekte: bantamgewicht Zelimkham Khatuev deed bij ACA Young Eagles 32 van maandag een gooi naar 'knockout van de Eeuw'. Zeg eens eerlijk: hoe moeten we déze kick van de 23-jarige Rus noemen?

In de 2e ronde besloot Khatuev dat het wel welletjes was geweest met zijn nog ongeslagen opponent Imran Baymuradov. De 21-jarige Baymuradov had dan ook geen idee wat hem te wachten stond toen Khatuev hem met een soort capoeira-achtige switch-kick het licht uit de ogen trapte. Khatuev wist metéén dat zijn 5e profzege (5-2-0 nu) binnen was en vierde het feestje dan ook uitgebreid in het Coliseum, in het Tsjetsjeense Tolstoj-Yurt.

Droom-KO bij toprentree

Khatuevs zege was éxtra bijzonder, omdat hij ruim 3 jaar (!!!) geleden zijn laatste MMA-profpartij vocht. Op WFC: Road to Akhmat 3 op 22 december 2019 won hij - lang niet zo spectaculair als maandag tegen Baymuradov - op unanieme beslissing van Islam Mulaev.

Khatuevs KO trok op social media veel bekijks. "Jean Claude Khatuev", schreef men gekscherend, verwijzend naar de (vecht)acteur Jean-Claude Van Damme.