Alistair Overeem doet voorspelling over oud-tegenstander Francis Ngannou: 'Snoeihard KO'
i

Getty Images

Alistair Overeem doet voorspelling over oud-tegenstander Francis Ngannou: 'Snoeihard KO'

Yvo van Dorst • 16:47, 26-10-2023 / Laatste Update: 10:19, 07-01-2024

Tyson Fury en Francis Ngannou vechten zaterdag hun langverwachte 'Battle of The Baddest'. Het gebeurt in de boksring van Riyadh, Saudi-Arabië. Het zwaargewicht uit Kameroen trof nog niet zo lang geleden een Nederlandse tegenstander, Alistair Overeem. De gestopte vechter werd gevraagd naar zijn voorspelling voor het gevecht en hij gaf een verrassend antwoord.

Overeem weet wat Ngannou in zijn mars heeft, want tijdens hun gevecht in de UFC sloeg het zwaargewicht uit Kameroen de Nederlander met een snoeiharde uppercut tegen de vlakte. Ngannou vocht lange tijd in de UFC, maar liet die organisatie dit jaar achter zich. Het gevecht tegen Fury is in de boksring en zal zijn eerste gevecht zijn sinds de partij om de zwaargewichttitel in UFC tegen Cyril Gane.

Voorspelling

Overeem heeft qua voorspelling een andere mening dan veel anderen. "Ik denk dat Ngannou gaat winnen. Ik kijk natuurlijk anders naar gevechten, omdat ik zelf lang gevochten heb. Ngannou gaat een echte verrassing zijn, omdat mensen MMA-vechters onderschatten. Ngannou is een enorme gozer en hij gaat Fury op een snoeiharde manier knock-out slaan."