Anthony Joshua wint na twee jaar eindelijk weer bokspartij en roept om Fury
i

Getty Images

Anthony Joshua wint na twee jaar eindelijk weer bokspartij en roept om Fury

Eimert Pruis • 15:08, 02-04-2023 / Laatste Update: 22:42, 07-01-2024

Anthony Joshua heeft eindelijk weer eens een bokspartijtje gewonnen. De Britse topbokser won zaterdagavond op punten van de Amerikaan Jermaine Franklin. Joshua was in de O2 Arena in Londen zichtbaar opgelucht.

Voor het eerst in twee jaar stapte de 33-jarige Joshua als winnaar uit de ring. In september 2021 verloor Joshua de wereldtitels in het zwaargewicht bij de WBA, WBO, IBF en IBO aan de Oekraïner Oleksandr Usyk. Diezelfde Usyk won ook de rematch afgelopen augustus.

Joshua wilde KO en baalt

Joshua had met Franklin niet de makkelijkste tegenstander. Afgelopen november leed de Amerikaan pas zijn 1e nederlaag na 22 gevechten. Ook in de Londense ring was het verschil niet groot. Joshua had een KO aangekondigd, maar slaagde daar niet in. "Ik ben daarom ook niet blij", zei de Britse bokser tegen 5 Live Boxing. "Ik had actiever moeten zijn, hier zijn geen excuses voor. Dit hoort bij een comeback, ik moet mijn grootste criticaster zijn."

Joshua vs. Fury

Joshua heeft nu 25 van zijn 28 bokspartijen gewonnen. De volgende tegenstander wordt als het aan hem ligt Tyson Fury. "De fans roepen ook om Fury, de bal ligt nu bij hem."