Antonio Plazibat doet mee aan achtmanstoernooi, Glory hoopt op Rico Verhoeven
i

Getty Images

Antonio Plazibat doet mee aan achtmanstoernooi, Glory hoopt op Rico Verhoeven

Brian Vesseur • 22:43, 22-12-2023 / Laatste Update: 09:50, 08-01-2024

Antonio Plazibat is de zesde deelnemer voor het achtmanstoernooi van Glory in maart. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De 30-jarige Kroaat vecht onder andere tegen Tarig Osaro, Levi Rigters, Sofian Laïdouni, Bahram Rajabzadeh en Uku Jürjendal (die Badr Hari versloeg). Glory én Plazibat hopen dat Rico Verhoeven zich ook meldt voor de Grand Prix.

De zevende plek wordt zaterdag vergeven in Rotterdam, bij Glory 90. De winnaar van het gevecht tussen Nabil Khachab en Nikola Filipovic mag in maart meedoen aan de Grand Prix. Vervolgens is er dus nog maar één plekje te vergeven. Glory gebruikt een wildcard voor die plek en kan hem dus zomaar aan Verhoeven toewijzen. Op 4 november won Verhoeven nog van Osaro in een gevecht om de wereldtitel.

Glory 90

Check hier waar je zaterdag het duel tussen Khachab en Filipovic kan kijken. Het gevecht tussen Endy Semeleer (uit Curaçao) en Anwar Ouled-Chaib is de main card van de avond. Zij strijden om de titel in het weltergewicht. In diezelfde klasse vecht ook de Nederlandse Murthel Groenhart tegen Teodor Hristov.

Plazibat

Ondertussen wil Plazibat revanche nemen op Osaro. In juni vochten de twee tegen elkaar voor de interim-titel bij de zwaargewichten. Osaro won dat duel, mede omdat Plazibat al vrij snel een armbreuk opliep. De Nigeriaans-Nederlandse Osaro won via een technische knock-out (TKO).