💥 | BAM! Joshua en Fury gaan definitief vechten én hebben nog een verrassing in petto
i

Getty Images

💥 | BAM! Joshua en Fury gaan definitief vechten én hebben nog een verrassing in petto

Bart van der Wijst • 18:16, 15-03-2021 / Laatste Update: 18:56, 08-01-2024

Het is eindelijk rond, de krabbeltjes zijn op de juiste plekken gezet: Anthony Joshua (31) en Tyson Fury (32) gaan boksen om de wereldtitels in het zwaargewicht. Dat meldt ESPN. Er is echter nog wel een kleine verrassing, want Joshua en Fury gaan niet 1 keer, maar 2 keer vechten. Hoe VET is dat?!

Eddie Hearn, de promoter van Joshua, bevestigde het nieuws aan ESPN. "We willen graag dat er in de volgende maand een deal met een site wordt bevestigd", zei Hearn. "Het moeilijkste deel is altijd om alles op papier te zetten, maar dit was een grote inspanning van alle betrokkenen."

50/50 en 60/40

Het is nog niet bekend waar er precies gevochten gaat worden tussen de 2 Britse zwaargewichten. "We hebben aanbiedingen van landen uit het Midden-Oosten, Azië, Oost-Europa en de Verenigde Staten", aldus Hearn. Toch is de kans groot dat het gevecht naar het Midden-Oosten gaat, omdat daar gezien de coronacrisis het meeste geld valt te halen.

Er wordt volgens geruchten nog steeds gevochten om een prijzenpot van 200 miljoen dollar (omgerekend zo'n 167,5 miljoen euro). Dat zou de grootste prijzenpot ooit zijn voor een wedstrijd. Het 1e gevecht vindt plaats in juni of juli en daar wordt de prijzenpot eerlijk verdeeld: 50-50. Bij de rematch, die in november of december van dit jaar nog gehouden zou moeten worden, is het 60-40. De winnaar krijgt dan uiteraard het grootste deel.

Het is de grote vraag hoe Fury aan het 1e gevecht verschijnt. Onlangs onthulde hij dat hij zo'n 12 biertjes per dag drinkt.

Vechtersbazen

De Battle of Britain, zoals de gevechten bekend staan, gaan tussen 2 absolute vechtersbazen. Joshua (31) heeft 24 van zijn 25 profpartijen gewonnen. De nog ongeslagen Fury (32) behaalde 30 overwinningen in 31 partijen. Een partij eindigde onbeslist.