🎥 | Bokser Jake Paul (vriend Jutta Leerdam) beukt Andre August vliegensvlug KO
i

Getty Images

🎥 | Bokser Jake Paul (vriend Jutta Leerdam) beukt Andre August vliegensvlug KO

Jeroen Rooseboom • 09:11, 16-12-2023 / Laatste Update: 00:50, 06-01-2024

Bokser Jake Paul (26), vriend van schaatsster Jutta Leerdam, heeft zijn belofte om in 1 ronde met zijn tegenstander André August af te rekenen waargemaakt. In Orlando sloeg hij zijn opponent na ruim 2 minuten knock-out, waarmee hij zijn 8e professionele bokszege pakt.

Het gevecht met de 35-jarige André August zou over 8 rondes (op cruisergewicht) gaan, maar Jake Paul (26) had – geheel in de stijl van de sport – beloofd om er in de eerste ronde al een einde aan te maken. De YouTube-ster die zich heeft opgewerkt tot profbokser maakte die belofte op spectaculaire wijze waar.

KO voor kerst

Na 2 minuten en 42 seconden sloeg hij August knock-out met een stevige rechter. "Ik zei het de hele week al: een knock-out in de eerste ronde. Dat heb ik gemanifesteerd", zei Paul na afloop in de ring. "Dat wilde ik jullie geven: een knock-out voor kerst." Tekst loopt door onder de video

De 26-jarige Paul verkocht het Caribe Royale Resort in Orlando toch nog uit, al was dat ook weer geen wereldprestatie. Het strijdtoneel met zo’n 4000 plekken was veel bescheidener dan in zijn vorige boksgevechten tegen legendes uit de UFC, die voor de verandering (lees: het geld) gingen boksen in plaats van het hun vertrouwde mixed martial arts. Paul wilde ditmaal minder showelement, geld geen issue laten zijn en meer focus hebben op het pure boksen, tegen iemand die ervarener is.

Grote onbekende August

Al is daar het meeste ook wel mee gezegd. August is zelfs in de Verenigde Staten een grote onbekende. Van hem zijn nauwelijks beelden te vinden en deze wedstrijd zorgde dus bepaald niet voor een hype in de VS. Augusts record stond voor deze partij op 10 overwinningen en 1 nederlaag; dat van Paul op 7 professionele overwinningen en een verliespartij tegen Tommy Fury.

Tegelijkertijd bracht Paul het hele resort in Orlando wel in extase. Eerst met zijn opkomst met een vrolijk kerstnummer, daarna door op sensationele wijze het gevecht te beslissen, met de 8e klap die hij uitdeelde.

Volgende stap naar de top

The Problem Child hoopte met een overwinning op een pure bokser zijn volgende stap naar het topboksen te zetten. Met deze knock-out weet hij in elk geval de ogen van de bokswereld weer op zich gericht.