Bokser Tyson Fury eet niet meer: 'Drink 8 tot 12 bier per dag, krijg ik toch calorieën binnen'
i

Getty Images

Bokser Tyson Fury eet niet meer: 'Drink 8 tot 12 bier per dag, krijg ik toch calorieën binnen'

admin • 20:27, 12-03-2021 / Laatste Update: 20:49, 07-01-2024

Bokskampioen Tyson Fury zegt dat hij gestopt is met trainen. Naar eigen zeggen eet hij niet meer en om toch calorieën binnen te krijgen, heeft Fury iets bedacht. "Ik ben met vakantie. Ik drink nu 8, 10 tot 12 bier per dag", stelt hij in een interview.

Fury ziet er misschien scherper uit dan ooit en daarom lijkt het alsof de Brit het niet meent. De bokser eet niet meer en om toch voldoende calorieën binnen te krijgen, zou hij dus 8 tot 12 glazen bier per dag drinken. Dat is hoogstens opmerkelijk met zijn verleden als ex-verslaafde; Fury gebruikte cocaïne en dronk dagelijks. Ook kampte hij met depressies en speelde met de gedachten om een einde aan zijn leven te maken. Boksen vormt voor hem een schild.

Gevecht met Joshua

‘The Gypsy King’ zegt ook dat er veel speelt omtrent een gedroomd gevecht met Anthony Joshua, waar wordt gerept over een prijzenpot van meer dan 200 miljoen euro. "Het is aan de promotors wat er gebeurt, ik ben slechts een bokser", zegt Fury. "Ik krijg er niets van mee omdat ik niet meer op social media zit. Ik heb nog niks gehoord over een datum."

Fury denkt wel dat er een wereldtitelgevecht komt. Hij bereidt zich daar echter nog niet op voor, zegt hij. "Achter de schermen gebeurt er veel", zegt de Brit over het gevecht. "Gaat het à la minute gebeuren? Nee, en ook niet in de komende 10 minuten. Maar uiteindelijk zullen wij wel in de ring staan."

Nog nooit verloren

Fury en Joshua worden momenteel gezien als de 2 beste zwaargewichten in de sport. Fury heeft nog nooit verloren in zijn carrière. Hij stapte na het gewonnen wereldtitelgevecht (WBC) van vorig jaar februari tegen Deontay Wilder niet meer in de ring. Joshua leed zijn enige nederlaag tegen Andy Ruiz Jr in juni 2019. Maar inmiddels zijn de wereldtitels bij de IBF, WBO en WBA weer in zijn bezit.