Boksheld Manny Pacquiao stelt zich kandidaat voor Filipijns presidentschap: 'Blijf vechten'
i

Proshots

Boksheld Manny Pacquiao stelt zich kandidaat voor Filipijns presidentschap: 'Blijf vechten'

Trevor Wagener • 16:32, 19-09-2021 / Laatste Update: 05:56, 08-01-2024

Bokslegende Manny Pacquiao heeft zich kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen in de Filipijnen. De 42-jarige Pacman wil volgend jaar de zittende president Rodrigo Duterte opvolgen. "Ik ben een vechter en zal altijd blijven vechten", zei Pacquiao over zijn gooi naar het presidentschap.

"Binnen en buiten de ring", rondde hij de uitspraak af. Pacquiao is sinds 2016 senator in zijn thuisland en behoort tot de beste boksers aller tijden. Hij won onder meer 8 wereldtitels in verschillende gewichtsklassen.

Bezige bij

De voorbije maanden was Pacquiao vooral bezig met het reilen en zeilen van het coronavirus in zijn thuisland. In augustus keerde hij na 2 jaar afwezigheid terug in de ring. Hij wilde zijn WBA-titel verdedigen, maar verloor van de Cubaan Yordenis Ugás in Las Vegas.

Stelt dat Pacquiao de president wordt, wil hij onder meer de corruptie in de Filipijnen aanpakken. Eerst moet hij nog de machtsstrijd in zijn eigen partij overleven. Een deel binnen de PDP-Laban-partij wil Christopher Go als presidentskandidaat. De tegenpartij ziet in Pacquiao de ideale kandidaat.