🎥📸 | Braziliaanse opa Aldo verslaat Font in spannend gevecht en wil nu tegen TJ Dillashaw

Eimert Pruis • 11:06, 05-12-2021 / Laatste Update: 11:46, 08-01-2024

In aanloop naar zijn bantamgewicht-gevecht bij de UFC Fight Night in Las Vegas noemde José Aldo zich nog opa. De 35-jarige Braziliaan mag zich dan oud voelen, het vechten is hij nog niet verleerd. In een spannend duel won hij op op punten van Rob Font.

Font was zeker niet de mindere en begon ook sterk tegen de slechts 1 jaar oudere opa Aldo. Hij wisselde heel wat sterke stoten af en liet Aldo niet in het gevecht komen. Aldo pakte zijn moment toen hij Font liet vallen en hem bijna afmaakte met een flinke ground-en-pond.

Vechten tot het einde

Het gevecht ging de volle 5 rondes door en het was spannend tot het einde. Toch was het jurybesluit unaniem (50-45, 50-45, 49-46).

Aldo was door velen afgeschreven toen hij in de zomer van 2020 verloor van Petr Yan in een bantamgewicht titelduel. Daarna won de oud-rivaal van Conor McGregor echter 3 keer op rij. De Braziliaan heeft de smaak te pakken en wil nu vechten tegen TJ Dillashaw in een titel eliminator. De winnaar zou dan moeten vechten tegen Aljamain Sterling of Petr Yan. Opa Aldo is er in ieder geval klaar voor.