🎥 | Vertoning nieuwe boksfilm gaat fout: biosgangers in Europese steden op de vuist

Trevor Wagener • 13:03, 05-03-2023 / Laatste Update: 21:34, 11-12-2023

Een gezellig avondje uit naar de bioscoop is er in sommige Europese, grote steden niet meer bij. Op beelden die op social media verschenen, was te zien hoe bioscoopgangers bij de vertoning van de nieuwe boksfilm 'Creed III' massaal met elkaar op de vuist gaan.

Op de video's, die in het Duitse Hamburg en het Franse Parijs zijn genomen, is te zien hoe bioscoopgangers het tijdens de film met elkaar aan de stok krijgen. Volgens Belgische media begon de gekte in Frankrijk nadat een vrouw continu in de filmzaal zat te bellen.

Vertoning nieuwe boksfilm gaat fout

In Hamburg zou, kort na aanvang van de film, een massaal gevecht uitgebroken zijn in een bioscoopzaal nadat meerdere groepen zich tegen elkaar keerden (zie onder).

De film Creed III gaat over de bokser Adonis Creed, gespeeld door acteur Michael B. Jordan. In het stuk moet hij een gevecht aangaan tegen zijn jeugdvrienden voormalig bokstalent Damian (gespeeld door Jonathan Majors), die net is vrijgelaten uit de gevangenis. De film kwam op 2 maart uit in Nederland.

The opening screening of "Creed III" in Hamburg, Germany had to be interrupted because a major fight broke out. Police had to be called in. https://t.co/E7qx1hBPHN

— Cinema Guru (@patrickvons) March 4, 2023

In #Essen #Hamburg #Bochum #Luedenscheid #Bremen konnte man wegen Schlägereien oder Gemessere den Film #Creed3 nicht einmal den Anfang, geschweige den zu Ende schauen.

Ist das unsere neue Zukunft #Kino? 🙄 pic.twitter.com/T3bwDkC0li

— Maik Schmiddie Z28🤵+💙= ☮️ (@SchmiddieMaik) March 5, 2023

There seems to be a lot of these "Creed III" audience par-ti-ci-pation events all over Germany and France. Possibly elsewhere too. pic.twitter.com/22HJaw4B9M

— Cinema Guru (@patrickvons) March 4, 2023