De to-do list van Luis Tavares: ‘Wil ik tegen Rico Verhoeven vechten, moet er minstens 4 kilo spiermassa bij'
i

ProShots

De to-do list van Luis Tavares: ‘Wil ik tegen Rico Verhoeven vechten, moet er minstens 4 kilo spiermassa bij'

Marcel Roes • 21:13, 09-12-2021 / Laatste Update: 11:31, 07-01-2024

Luis Tavares (30) heeft hele grote plannen: de Rotterdammer wil een grote legende worden bij vechtsportbond Glory. 1 obstakeltje staat wel in de weg: momenteel is Rico Verhoeven de grote man bij Glory.

Tegen Men's Health vertelt Tavares over zijn training. "Ik train van maandag tot en met vrijdag 2 keer per dag. Op zaterdag 1 keer, daarna is het weekend."

"Per week staan er 3 krachttrainingen en 2 zware conditiesessies gepland. De rest vul ik op met sparren en padsen."

Jeroen Otter

Daarbij krijgt hij zelfs hulp van shorttrack-trainer Jeroen Otter! "Tegenwoordig doe ik op de ochtend van de wedstrijd ook nog een kleine krachttraining om m’n lichaam te activeren", legt Tavares uit.

"Jeroen Otter, een shorttrack-coach van TeamNL die ik onlangs aan m’n eigen team heb toegevoegd, kwam met het idee."

Rico

Tavares wil groter, beter, meer. "Ik heb het al een keer geflikt om in 2 verschillende gewichtsklassen tegelijk wereldkampioen te worden. Als ik dat binnen Glory ook wil doen, moet ik door naar het zwaargewicht."

"Daar zit een bekende te wachten: Rico Verhoeven. Mocht ik dat presteren, dan zet ik binnen het kickboksen echt wel wat neer. Dan kan ik mezelf een legend noemen."

Spiermassa

"Ik weeg gewoonlijk boven de 100, dus ik ben al een zwaargewicht. Het heeft geen nut om 110 te gaan wegen, want dat gaat ten koste van m’n snelheid en behendigheid. Maar Rico is 120 kilo schoon aan de haak. Het is een flinke kerel. Als ik het tegen hem wil opnemen, zal er minstens vier kilo spiermassa bij moeten."