Deze 4 namen strijden om een Glory-gevecht tegen Antonio Plazibat
i

Pro Shots

Deze 4 namen strijden om een Glory-gevecht tegen Antonio Plazibat

Joris Kaper • 15:06, 10-03-2023 / Laatste Update: 04:00, 12-12-2023

Antonio Plazibat weet welke 4 vechters zijn eventuele tegenstander kan zijn op 17 juni tijdens Collision 5. Die tegenstander zal Luis Tavares, Tariq Osaro, Nordine Mahieddine of Enver Sljivar zijn. Zij strijden tijdens Glory 85 in een 4-manstoernooi tegen elkaar en de winnaar mag in juni tegen Plazibat knokken.

De winnaar van dat duel op 17 juni mag zich vervolgens interim-kampioen noemen, achter Rico Verhoeven. Bovendien zal deze interim-kampioen het vervolgens op mogen nemen tegen Verhoeven, als die tenminste weer fit is.

Glory Grand Prix

Ook kwalificeert de winnaar van het duel tegen Plazibat zich direct voor de Glory Grand Prix in december. Dat toernooi wordt als een opvolger gezien van de legendarische K1-toernooien uit het verleden. Voor de winnaar ligt er dan ook een half miljoen te wachten.

Lees ook: Rico Verhoeven gaat zwaargewichttitel bij GLORY verdedigen tegen een ad interim

Tavares mag weer vechten na schorsing

De terugkeer van Tavares is opvallend, aangezien de Nederlander maandenlang afwezig was vanwege dopingschorsing. De 31-jarige Rotterdammer kreeg het op de persconferentie trouwens direct aan de stok met Plazibat, die ook aan tafel zat.