📸 | Deze Britse is net als haar moeder ringgirl en staat in de O2: 'Mam, ik ga je overtreffen hoor'

Marcel Roes • 15:00, 01-04-2023 / Laatste Update: 21:59, 07-01-2024

Zijn je ouders bakkers of dokters of leraren, dan is er een kansje dat je ook die kant opgaat. En is je mam een ringgirl, dan lijkt dat je misschien ook wel wat! Zo ging het schijnbaar bij Chloe Ellman-Baker (23).

De Britse dame stapt zaterdag in de ring bij het gevecht tussen bokser Anthony Joshua en Jermaine Franklin in O2, Londen. Haar moeder Julie (57) was in de jaren 90 present als ringgirl bij enkele grote gevechten. Bijvoorbeeld Chris Eubank SR tegen Ron Essett in 1992.

Barry en Eddie Hearn

Julie had een contract bij bokspromotor Matchroom. Toen was Barry Hearn daar de grote man (die ook jarenlang voorzitter was van dartsbond PDC). Grappig toeval: Chloe zit nu ook bij Matchroom, en inmiddels is daar de voorzitter Barry's zoon Eddie Hearn.

Groetjes aan je moeder

Chloe vertelt dit aan The Sun: "De eerste keer dat ik Barry ontmoette, kwam hij naar me toe en zei hij: "De groetjes aan je moeder". Ik belde haar op en gaf dat door. Barry herkende me meteen, hij vroeg me niet naar mijn naam, dus ik lijk kennelijk erg op mijn moeder."

Dit gevecht noemt ze haar hoogtepunt als ringgirl. "Ik zei tegen mijn moeder: "Nu ga ik je echt overtreffen hoor mam"."