Dit is het complete programma van Glory 80: Badr Hari, Jamal Ben Saddik, Levi Rigters en veel meer
i

ANP

Dit is het complete programma van Glory 80: Badr Hari, Jamal Ben Saddik, Levi Rigters en veel meer

Sjors Tanis • 17:47, 15-03-2022 / Laatste Update: 01:22, 12-12-2023

Geen Rico Verhoeven en Alistair Overeem én een gecanceld titelgevecht (tussen Luis Tavares en Artem Vakhitov), maar toch heeft Glory 80 – zaterdag in het Belgische Hasselt – voldoende te bieden.

Een overzicht van de kickboksgevechten.

Headliner, zwaargewicht: Jamal Ben Saddik (36-9-0 (29 KO)) vs. Levi Rigters (13-1-0 (6 KO))

In zijn geboorteland gaat de 31-jarige Jamal Ben Saddik proberen zich nadrukkelijker in de top van de zwaargewichtdivisie van Glory te nestelen, nadat hij in zijn vorige gevecht – een slijtageslag – maar nipt verloor van wereldkampioen Rico Verhoeven.

Ben Saddik, die onder Marokkaanse vlag vecht, neemt het op tegen de 26-jarige Nederlander Levi Rigters, ook wel ‘The Prince of Kickboxing’ genoemd. Rigters verloor in 2021 voor het eerst een professionele partij in zijn carrière van Tarik Khbabez en herstelde zich daar een paar maanden later van tegen Tomas Mozny. Met een zege op Ben Saddik zou hij zich nadrukkelijk tussen de grote namen vestigen. Dat moet ook wel, wil hij zijn droom waarmaken: wereldkampioen zijn op zijn 28e.

Lees ook: Levi Rigters vecht binnenkort tegen Jamal Ben Saddik: ‘Heel veel mensen geloven niet in me’

Co-headliner, zwaargewicht: Badr Hari (106-16-0 (92 KO)) vs. Arek Wrzosek (13-5-0 (9 KO))

De grootste naam is, uiteraard, Badr Hari (37). De Nederlandse Marokkaan bereidt zich in alle stilte voor op zijn rematch tegen Arkadiusz Wrzosek (29) uit Polen. De 2 kwamen elkaar al tegen in 2021 in Ahoy Rotterdam. Dat leek toch vooral een opstap voor de veel ervarener Hari om zich weer omhoog te werken binnen de zwaargewichtdivisie.

Want zijn eerste 5 gevechten bij Glory leverde geen zege op. Tegen Wrzosek was hij veel beter, maar na een totaal onverwachtse hoge trap van de Pool ging Hari knock-out naar het canvas. Komend weekeinde krijgt Hari een herkansing. Met een meerjarige contractverlenging zal Hari's carrière hoe dan ook niet ten einde komen, maar hij kan het zich wat betreft zijn reputatie toch niet meer veroorloven om niet te winnen van Wrzosek.

Wereldtitelgevecht superbantamgewicht: Tiffany van Soest (22-6-2 (8 KO)) vs. Manazo Kobayashi (16-3-4 (3 KO))

De Amerikaanse Tiffany van Soest (32) wil zich maar wat graag laten zien. Ze was niet blij dat ze op de onlangs door Glory georganiseerde persconferentie naar haar mening te weinig in het middelpunt van de belangstelling stond. Dus mengde ze zich maar tussen de journalisten en stelde ze vragen aan Ben Saddik en Rigters.

Alles om meer aandacht te genereren voor het vrouwenkickboksen. In elk geval vecht de Glory-wereldkampioene zaterdag een bijzondere partij. Het wordt het 1e gevecht in het kader van Glory Rivals, een initiatief waarbij Glory-vechters uit kunnen komen tegen atleten uit andere bonden. Haar tegenstander is Manazo Kobayashi, de 26-jarige kampioene bij het Japanse Rise.

Overige gevechten

Middengewicht: Ertugrul Bayrak (17-8-0 (5 KO)) vs. Serkan Ozcaglayan (42-6-0 (34 KO))

Lichtgewicht: Guerric Billet (33-5-1 (14 KO)) vs. Nordin Ben Moh (88-8-0 (45 KO))

Prelims weltergewicht: Jos van Belzen (8-1-0 (3 KO)) vs. Jay Overmeer (25-4-0 (12 KO))