🎥 | Conor McGregor kondigt met glas wijn tegenstander, gewicht én datum voor terugkeer aan
i

Getty Images

🎥 | Conor McGregor kondigt met glas wijn tegenstander, gewicht én datum voor terugkeer aan

Yvo van Dorst • 12:32, 02-01-2024 / Laatste Update: 23:56, 05-01-2024

Conor McGregor heeft het nieuwe jaar ingeluid met een belangrijke aankondiging. De legendarische Ierse vechter besloot onder het genot van een goed glas wijn te vertellen wanneer hij terug zal keren in de UFC. De tegenstander is een naam die veel mensen al verwachten, maar McGregor maakt nu ook de datum en gewichtsklasse bekend.

In een video vertelt McGregor dat hij zal gaan vechten tijdens International Fight Week in Las Vegas. Het gevecht vindt dan plaats op 29 juni tijdens een UFC-evenement. De tegenstander wordt Michael Chandler, de man tegenover wie hij ook al stond tijdens de show The Ultimate Fighter. Het gewicht wordt 84 kilogram, ook wel bekend als de middelgewichtklasse.

Record

De gewichtsklasse is voor McGregor wellicht een bewuste keuze, omdat hij een wel heel opvallend record kan pakken in de UFC. Mocht de Ier winnen van Chandler, dan is hij de allereerste vechter die in 4 verschillende gewichtsklasses een zege heeft gepakt. Zowel op vedergewicht, lichtgewicht, weltergewicht en middelgewicht zou McGregor dan een keer hebben gewonnen.

Tegenstander

De tegenstander van McGregor is dus Chandler. De 2 coachten allebei al een team tijdens The Ultimate Fighter en traditiegetrouw nemen de coaches het dan tegen elkaar op in een gevecht. Chandler is tot nu toe 2 om 3 in de UFC. De Amerikaan won van Tony Ferguson en Dan Hooker, maar ging de boot in tegen Justin Gaethje, Dustin Poirier en een titelgevecht van Charles Oliveira.