Een legende kapt ermee: Alistair Overeem (43) kondigt zijn pensioen als vechter aan
i

ANP

Een legende kapt ermee: Alistair Overeem (43) kondigt zijn pensioen als vechter aan

Yvo van Dorst • 19:01, 04-07-2023 / Laatste Update: 19:37, 08-01-2024

Alistair Overeem heeft aangegeven dat hij stopt als actieve vechter. Dat deed de legende van de vechtsport, opvallend genoeg, tijdens een interview op de TV in Dubai. Overeem vocht 25 jaar lang wedstrijden, maar nu is het dus genoeg geweest.

"Dit heeft eigenlijk te maken met wat ik wil doen, omdat ik besloten heb om te stoppen met vechten", vertelt Overeem over zijn beslissing. "Dit is niet langer mijn ding. Het is al 25 jaar, toch? We gaan nu andere coole dingen doen." Het gevecht tegen Badr Hari tijdens Glory was dus de laatste partij van 'The Reem'.

Sober afscheid

De reden dat Overeem niet zelf met de aankondiging kwam via zijn social media, is dat hij zijn schermtijd wil beperken. Overeem wil genezen van zijn 'telefoonverslaving' en vindt het beperken van zijn schermtijd een manier waarop hij meer gezondheid kan promoten.

Dopingschorsing

Overeem vocht jarenlang in de zwaargewichtdivisie van de UFC en was ook actief voor Glory. De 43-jarige vechter zat op het moment een dopingschorsing uit, omdat er verboden middelen bij hem waren gevonden na zijn gevecht tegen Hari. Overeem stort zich nu nog meer op het promoten van gezondheid, de reden dat hij ook in Dubai was.

Gewichtsverlies

Eerder ging Overeem ook in op zijn recente gewichtsverlies. Onlangs ging er een foto viraal, waarop te zien was dat Overeem niet meer zo enorm was als hij tijdens zijn actieve carrière was.