Exclusief 🎥 | Tariq Osaro heeft veel over voor zege op Rico Verhoeven: 'Ik ben bereid te sterven'

Noah Hoogenboezem • 22:39, 03-11-2023 / Laatste Update: 08:10, 05-01-2024

Tariq Osaro gaat zaterdag proberen om de zwaargewichttitel af te pakken van Rico Verhoeven. Osaro strijdt in Arnhem tegen de 'King of Kickboxing' tijdens Glory Collision 6. In samenwerking met Glory blikt 'Cookie' vooruit op het gevecht en hij heeft er veel voor over om te winnen.

Lees ook: Zo kijk je live naar Glory Collision 6, met Rico Verhoeven tegen Tariq Osaro

Osaro heeft grenzen moeten verleggen om zo ver te komen en neemt daarbij een voorbeeld aan zijn tegenstander: "Rico is een workaholic, dus ik moest er ook 1 worden om mentaal en fysiek goed genoeg te worden." Hij heeft er alles voor over om Verhoeven te verslaan: "Ik ben bereid om ervoor te sterven."

Droom

Osaro heeft een hele zware taak, want de laatste keer dat Verhoeven een Glory-gevecht verloor is al meer dan 10 jaar geleden. Toen was Osaro nog niet eens kickbokser, maar voetbalde hij nog: "Het is bizar dat je het jaren geleden over dingen hebt en nu ook echt dat doet. Het is een droom."

Feest in Nigeria

De kickbokser is geboren in Zwolle, maar komt uit voor Nigeria. Hij weet dat het veel voor zijn land zou betekenen als hij in Arnhem de titel pakt: "Ik zou de eerste kickbokskampioen uit mijn land zijn. Dat is iets groots. We houden ervan om dingen groot aan te pakken, dus dat wordt een mooi feest."