📸 | Geweldig gevecht in UFC: Chikadze en Kattar slaan elkaar allebei het ziekenhuis in
i

Screenshot

📸 | Geweldig gevecht in UFC: Chikadze en Kattar slaan elkaar allebei het ziekenhuis in

Eimert Pruis • 10:42, 16-01-2022 / Laatste Update: 03:46, 12-12-2023

Na een gevecht dat zijn weerga niet kende, hebben Giga Chikadze en Calvin Kattar zich beiden met flinke verwondingen moeten melden in een ziekenhuis. Naast hun gage bij UFC 46 in Las Vegas kregen de twee kemphanen vanwege het spectaculaire verloop verkozen tot gevecht van de avond. Ze kregen daarom een bonus mee van 50.000 dollar.

De Amerikaan Kattar werd als winnaar uitgeroepen van het vedergevecht, maar ook hij moest na de enorme slijtageslag met verwondingen naar een ziekenhuis. Chikadze was er vanwege een aantal flinke klappen en elleboogstoten slechter aan toe, maar beiden poseerden val voor hun bezoekje aan een arts nog wel gezamenlijk op een foto, die de Georgische mixed martial artist postte op Twitter.

Bloedend vechten

De vedergewichten explodeerden in de 2e ronde. Eerst zette Kattar Chikadze onder druk met enkele harde stoten, maar Chikadze gaf zich niet gewonnen. Bloedend en gesloopt vocht Chikadze terug, maar 'Ninja' Kattar had met enkele keiharde elleboogstoten op het gezicht van Chikadze het laatste woord. Zijn spervuur aan aanvallen legden de basis voor een indrukwekkende, unanieme zege.

Chikadze is in de Nederlandse vechtsport geen onbekende. Hij woonde 7 jaar in Nederland en trainde onder meer bij Mikes Gym.