ūüé• | GLORY 77: C√©dric Doumb√© laat Murthel Groenhart vliegen en behoudt de wereldtitel

Robert H√ľsken¬†‚Äʬ†23:48, 30-01-2021

Na 2 halve finales in het GLORY 77-toernooitje, ging dit gevecht echt om de knikkers. Cédric Doumbé (FRA) tegen Murthel Groenhart (NED) ging namelijk om de wereldtitel Undisputed Welterweight Championship Bout (170 lbs / 77 kg). De Fransman Doumbé liet zien waarom hij de beste van de wereld was, is en voorlopig blijft. Hij sloeg de aanval van Groenhart letterlijk en figuurlijk af: KO. Check de video hierboven.

"Het wordt saai", zei Doumbé na afloop. "Het gaat altijd hetzelfde. Links, rechts, KO. Links, rechts, KO. Weet je wat ik gezegd heb? Dat ik hem KO zou slaan. Nou dat heb ik gedaan. Ik heb zijn been gebroken! I'm the best. Who's Rico? Where's Rico? COME NU! COME NU!" Daarmee grapt de Fransman natuurlijk over de persconferentie van Rico Verhoeven waar hij KOM NU, KOM NU, riep tegen Hesdy Gerges.

Een gevecht dus over 5 rondes. Om de wereldtitel. Groenhart zag tot 3 keer toe sterretjes. Eerst kwam hij net op tijd overeind om geen KO om de oren te krijgen. De 2de keer vloog hij de ring uit bij een wanhopige aanval op Doumbé. De 3de klap van Doumbé was het klaar. Je zag het bloed tussen de tanden van Groenhart. Einde verhaal. De wereldtitel blijft in Frankrijk.