Glory-kickbokser weer vrijgelaten uit de gevangenis, maar blijft wel verdachte
i

Pro Shots

Glory-kickbokser weer vrijgelaten uit de gevangenis, maar blijft wel verdachte

Joris Kaper • 12:12, 08-09-2023 / Laatste Update: 03:36, 12-12-2023

Glory-kickbokser Mohammed J. uit Den Bosch komt vrijdag op vrije voeten. Dat besloot de rechtbank in de stad eerder deze week. De 27-jarige J. wordt verdacht van drugs- en wapenhandel en het witwassen van geld, maar mag in afwachting van verder onderzoek toch de gevangenis verlaten. J. werd afgelopen januari al opgepakt en zat sindsdien in voorarrest.

Aan de vrijlating van de Nederlands-Marokkaanse kickbokser zijn wel wat eisen verbonden. Hij mag het land niet verlaten en als hij dat wel zou moeten voor het kickboksen, dan moet de rechtbank daar toestemming voor geven.

Dodenlijst

En er speelt nogal wat rondom de Glory-vechter. Volgens De Telegraaf zou hij zelfs op een dodenlijst staan in verband met een ruzie in het criminele circuit. Enkele aanslagen in Den Bosch zouden op hem gericht zijn geweest. Zo was er onder meer een explosie bij de slagerij van zijn vader en ook eentje bij de sportschool waar J. vaak traint.

Ook zijn er geruchten dat hij iets gestolen zou hebben van vermeend onderwereldkopstuk 'Piet Costa'. Dat wordt door zijn advocaat echter ontkend.

Comeback?

Begin dit jaar, in februari, zou de kickbokser na 3 jaar afwezigheid zijn rentree maken bij Glory. Maar die ging uiteraard niet door. Of J. binnenkort nog zijn rentree kan of mag maken bij Glory, is gezien de omstandigheden, natuurlijk ook nog maar de vraag.