Hint Badr Hari in mysterieuze Instagram-video op doorgaan als kickbokser? 'Hoe kan ik stoppen?'
i

ANP

Hint Badr Hari in mysterieuze Instagram-video op doorgaan als kickbokser? 'Hoe kan ik stoppen?'

Sjors Tanis • 11:20, 12-02-2023 / Laatste Update: 06:00, 12-12-2023

Zowel Badr Hari (38) als Glory-matchmaker Robbie Timmers hintten zaterdag op een terugkeer van de Marokkaanse Nederlander in het kickboksen. Hari overwoog te stoppen na zijn nederlaag in oktober tegen Alistair Overeem.

Overigens bestaat de kans dat die verliespartij tegen Overeem teruggedraaid wordt en in ‘no contest’ wordt omgezet, omdat Overeem een positieve plas inleverde en nog altijd wacht op de uitslag van zijn B-staal.

Video op Instagram

Hari postte een cryptische video op Instagram waarin hij de sport de liefde van zijn leven noemt, na Allah en zijn kinderen, en dat hij niet eens weet hoe hij 'stoppen' moet schrijven. Ook Robbie Timmers, verantwoordelijk voor de gevechten die Glory neerzet, zag die beelden. "In mijn ogen is hij nooit weggeweest. Wij zijn niet klaar met Badr en de hele kickbokswereld niet. Er zit nog zoveel vuur in hem", aldus Timmers tegen het Algemeen Dagblad.

Timmers legde snel contact met het kamp-Hari om te kijken hoe The Golden Boy zijn toekomst voor zich ziet. "Mocht hij doorgaan met kickboksen, wat ik verwacht en hoop, gaan we zien wat we kunnen doen. Ik heb nooit het idee gehad dat hij écht wilde stoppen. Voor mij zou het ook geen comeback zijn, maar gewoon: Badr die lekker aan het kickboksen is.”

Mocht Hari definitief beslissen om niet te stoppen, is dat uitstekend nieuws voor het geplaagde Glory. Hari is een garantie voor kijkcijfers, toeschouwers en (media-)aandacht. Bij de Nederlandse kickboksorganisatie is het al jaren kommer en kwel voor Hari, die los van zijn recente gevecht met Overeem verloor van Rico Verhoeven (2 keer), Benjamin Adegbuyi, Arek Wrzosek en 2-maal tegen een 'no contest' aanliep, eenmaal vanwege dopinggebruik tegen Hesdy Gerges en eenmaal nadat rellen op de tribunes zijn rematch tegen Wrzosek stopzetten. Hij kampt ook al jaren met blessures.

Check hier de video die Hari plaatste op Instagram: