Gerges na verlies bij afscheidspartij: 'Respect voor Rico, hij kreeg het niet cadeau'

Trevor Wagener • 10:52, 30-10-2022 / Laatste Update: 23:29, 11-12-2023

Hesdy Gerges is na zaterdagavond officieel kickbokser af. De 38-jarige Fighterheart verloor bij HIT IT zijn allerlaatste wedstrijd als prof van regerend Glory-kampioen Rico Verhoeven. Na afloop gaf het zwaargewicht toe met dubbele gevoelens te zitten.

"Het was een mooi einde zo", begon Gerges zijn verhaal bij ChampsTalkTV. "Alleen is het altijd een beetje dubbel. Ik heb wel een bepaalde rust, omdat ik alles heb gegeven wat ik had. Meer dan dit zat er niet in. Natuurlijk had ik dat laatste minuutje graag door willen vechten, maar ik begrijp het goed dat de scheidsrechter de vechter wil beschermen door in te grijpen. Ik kan trots op mezelf zijn."

Terugblik Hesdy Gerges

Gerges kan terugkijken op een prachtige carrière. "Het is mooi om het zo te mogen eindigen. Ik mocht tegen de beste vechter (Verhoeven) van het moment aantreden, over zijn status bestaat geen discussie. Hij is al ruim 10 jaar lang de kampioen, dus er is kan dat ik dan aan het kortste eind zou trekken." Maar: Gerges wilde hem per se niets cadeau doen. "Dat is ook niet gebeurd."

Ook werd - uiteraard - hun vete van op 21 december 2019 erbij gehaald. Na afloop van Glory Collision 2, toen Verhoeven won van Badr Hari na diens opgave, kregen hij en zijn opponent het aan de stok op een persconferentie. Sinds die uitbarsting groeiden de zwaargewichten wat meer naar elkaar toe.

'Respect, Rico'

"Dat respect groeit altijd", besloot Gerges. "Dat was er al van tevoren. Dat ene moment is ook alweer dik 2 jaar geleden, en ik heb geleerd om de personen en karakters achter de mensen te leren kennen. Ik heb sindsdien, en zeker in de maanden voorafgaand aan deze partij, heel veel aan hen gehad en veel respect genoten. Ik heb sportvrienden erbij gekregen, dat kan ik wel zeggen." Osu!