'Jake Paul in gesprek voor nieuw gevecht met UFC-veteraan van 120 kilo uit zwaargewichtklasse'
i

Getty Images

'Jake Paul in gesprek voor nieuw gevecht met UFC-veteraan van 120 kilo uit zwaargewichtklasse'

Yvo van Dorst • 15:20, 08-01-2024 / Laatste Update: 14:23, 15-01-2024

Jake Paul wil ook in 2024 zijn weg naar boven in de vechtsportwereld voortzetten. De geruchten over wie zijn volgende tegenstander wordt zijn echter wel heel bizar. Volgens Amerikaanse media is Paul in gesprek over een gevecht met Mark Hunt, een voormalig UFC-zwaargewicht.

Het meest bizarre van dit gevecht zal het gewichtsverschil zijn. Hunt weegt op dit moment rond de 120 kilo en Paul tikt tijdens gevechten vaak de 85 kilo slechts aan. Een partij tussen de 2 wordt online ontvangen als een knotsgek idee, maar toch zien de mensen het op social media wel zitten.

Record Paul

Paul rekende onlangs af met Andre August en won in zijn loopbaan ook van Ben Askren, Nate Diaz en Tyron Woodley. De vriend van Jutta Leerdam verloor 1 keer, van Tommy Fury. De Engelsman is het jongere halfbroertje van de huidige zwaargewichtkampioen in het boksen Tyson Fury.

Record Hunt

Hunt was van 2010 tot 2018 actief in de zwaargewichtklasse van de UFC. Hij vocht tegen 2 Nederlandse vechters. Hunt verloor van Alistair Overeem, maar hij won van The Skyscraper Stefan Struve. Buiten de UFC verloor hij ook van Melvin Manhoef en ging hij ten onder tegen Gegard Mousasi.

Check hieronder het (erg korte) gevecht tussen Manhoef en Hunt!