Jake Paul stapt weer de boksring in: nieuw gevecht in december

Noah Hoogenboezem • 17:58, 08-11-2023 / Laatste Update: 18:23, 04-01-2024

Jake Paul was de laatste tijd veel rondom schaatsbanen te zien, maar hij stapt in december weer de boksring in! Paul maakte woensdag via social media bekend dat hij op 15 december weer gaat boksen. Het liefje van schaatsster Jutta Leerdam neemt het op tegen André August.

Paul vocht in augustus tegen Nate Diaz zijn laatste gevecht en won toen voor de 7e keer in 8 professionele partijen. De 35-jarige August vocht in totaal 12 partijen en verloor net als Paul slechts 1 keer. Hij won 5 keer met een KO. Ook August vocht in augustus, hoe kan het ook anders met zijn achternaam, voor het laatst een partij. Dat was wel pas zijn eerste gevecht sinds 2019.

Gok

Paul schrijft op zijn social media dat hij met het gevecht een gok neemt: August heeft namelijk meer ervaring, overwinningen en KO's. De bokser ziet dit als een opstap naar iets veel groters: "De weg naar de wereldtitel begint hier."

Schaatsbreak

Het gevecht wordt gehouden in Orlando. Bij het vorige gevecht van Paul was Jutta speciaal overgekomen, maar het is de vraag of ze dat midden in het schaatsseizoen ook gaat doen. Het zou in ieder geval wel kunnen, want Leerdam moet het weekend ervoor een wereldbeker rijden in Polen en is daarna 3 weken vrij tot de NK afstanden. Genoeg tijd om eventjes heen en weer te vliegen dus.