🎥 | Jury wijst Jake Paul aan als overduidelijke winnaar in gevecht tegen Nate Diaz

Noah Hoogenboezem • 11:08, 06-08-2023 / Laatste Update: 07:53, 12-12-2023

Jake Paul heeft het gevecht tegen Nate Diaz in Dallas duidelijk gewonnen. Paul werd na 10 rondes door alle 3 de juryleden aangewezen als de winnaar. Dat zorgde aan de rand van de boksring voor enorme vreugde bij schaatsster Jutta Leerdam, de vriendin van Paul.

Vooraf was er veel te doen om de partij, want eerder deze week liep de staredown uit op een vechtpartij. Voor Diaz was het zijn debuut als profbokser nadat hij zijn hele carrière in de UFC gevochten heeft. Dat er nog werk aan de winkel is, bleek wel uit het gevecht tegen Paul.

Check hier hoe Jutta Leerdam het feestje vierde met haar vriendje Jake Paul

Het publiek was op de hand van Diaz, maar Paul nam meteen het initiatief. Hij kwam fantastisch uit de startblokken en deelde tik na tik uit, terwijl Diaz bijna niks terug kon doen. Diaz kwam langzaam beter in de partij, maar was nog altijd minder trefzeker dan Paul.

Diaz gaat down

Net toen Diaz beter in het gevecht kwam, kreeg hij in de 5e ronde een enorme klap voor zijn kiezen. Paul gaf een keiharde linker en Diaz ging daardoor neer. Paul wilde het gevecht daarna zo snel afmaken, maar Diaz knokte zich terug en overleefde.

Paul bleef daarna op zoek naar de KO, maar Diaz wist vol te houden. Toch moest de ex-UFC'er iets gaan doen, want in bijna alle rondes was de voormalige YouTuber de betere van de 2. Op punten ging Diaz het dus niet winnen. Hij moest op zoek naar de KO, maar die zat er geen enkel moment in. Na de 10e ronde was het aan de jury om de winnaar aan te wijzen, maar dat was niet heel spannend.

Unaniem besluit

Zoals verwacht was de jury unaniem over de winnaar: Jake Paul. Alle 3 de juryleden wezen hem als winnaar aan: 97-92, 98-91, 98-91. Vriendin Jutta Leerdam keek toe van buiten de boksring en ging uit haar dak na de beslissing.