Jake Paul lacht Nate Diaz uit na persco-pleuris: 'Jouw teammaat ligt in het ziekenhuis'

Trevor Wagener • 10:02, 04-08-2023 / Laatste Update: 04:30, 08-01-2024

Gekker zal een bokswedstrijd op korte termijn niet gehyped worden: op 5 augustus staan Jake Paul en voormalig UFC'er Nate Diaz in het American Airlines Center in Dallas tegenover elkaar in de boksring en nadat de 38-jarige MMA-legende eerder al eens 'zomaar' wegging bij een interview liep de zogeheten face-off van donderdag óp het podium al helemaal uit de klauwen!

Staredown-gevecht Jake Paul en Nate Diaz

Om hun partij te promoten, namen zowel de boksende YouTube-ster als Diaz plaats achter de microfoons voor een persconferentie. Het duurde dan ook niet lang voordat de 2 elkaar verbaal he-le-maal afmaakten. De 26-jarige lover van Jutta Leerdam (6-1) noemde de in de boksring debuterende Diaz onder meer een bitch.

Tegen het einde van het vragenrondje werd het wat onrustig en nadat Diaz begon te babbelen tegen Nakisa Bidarian - de manager van Jake Paul en voormalig CFO van UFC - besloot de knokker Bidarian aan te pakken. Dát stond het beveiligingsteam van Paul niet toe, waarna 1 security-medewerker iemand van Team-Diaz duwde en er een massale vechtpartij ontstond.

Zie ook 🎥🐒: WTF!? Jake Paul brengt op persconferentie speelgoedaap mee om Nate Diaz te sarren

Welles-Nietes

Diaz én Paul deden beiden niet mee in de vechtpartij. Enkele uren daarna beet Paul via - hoe kan het ook anders - social media van zich af. Op Twitter schreef hij dat Diaz' vertegenwoordigers hem en zijn entourage wilden beschuldigen voor alle ophef. Niks van waar, aldus Paul. Volgens hem begonnen leden van Team-Diaz juist met ruziemaken.

"Zijn team heeft me een mail gestuurd met daarin de claim dat wíj zijn begonnen", aldus Paul op Twitter. "Grappig, want die guy die de 1e klap gaf ligt nu in het ziekenhuis met enkele hechtingen. Ongelooflijk dat zulke 'gangsters' zich zo gedragen."

Daar bleef zijn reactie niet bij. "Je hebt je eigen partner, die je bij iedere stap heeft bijgestaan, bedreigd?", doelde hij op de relatie tussen Bidarian en Diaz. Die laatste zou zijn UFC-bekende zwart hebben gemaakt. "Jij bent zo dom. En daarna liet je je team het oplossen en kreeg je een koekje van eigen deeg, zwerver. Ga slapen man, het is bedtijd voor jou."

Jake Paul over Nate Diaz

In een verhit gesprek met Betr Media riep Diaz dat Paul eraan ging. Ook maakte de vechter homofobe opmerkingen in relatie tot Paul. Voorafgaand aan de persconferentie sprak Paul, die voorheen niet voor niets naar de bijnaam 'het Probleemkind' luisterde, al slecht over Diaz.

"Ik ga zijn (Diaz') gezicht aanpakken", zei Paul. "Alsof ik ga basketballen. Noem me Luka Doncic, 40 punches als punten. Hij moet voorover buigen waarna ik hem ga pakken als een cowboy."

Nate’s team has emailed my team trying to claim assault after his team swung first.

Apparently the guy who swung first is at the hospital getting stitches.

Hilarious these fake gangsters acting like this!

— Jake Paul (@jakepaul) August 3, 2023

All out warfare, eye for eye. You threatened MVPs co-founder who has been a partner to you and your team every step of the way? He’s put your best friend on over and over again. Stupid. Then your team wants to swing on us…so you got served a three piece and a biscuit. Punk. It’s…

— Jake Paul (@jakepaul) August 3, 2023

Gevecht tussen Jake Paul en Nate Diaz kijken

Paul en Diaz staan op zaterdag 5 augustus tegenover elkaar. De partij zal om en nabij 3.00 uur 's nachts van start gaan. De knokkers zullen maximaal 10 rondes vechten op het zogeheten cruisergewicht (-90 kilogram). De partij is live te zien bij streamgroep DAZN.

In het co-main event verdedigt de Puerto Ricaanse Amanda Serrano (44-2-1, 30 KO's) haar titel in het vedergewicht tegen voormalig wereldkampioen Heather Hardy (24-2, 4 KO's en 1 NC). Bij hun 1e clash, in september 2019, legde Serrano na een zege op unanieme beslissing beslag op de WBO-titel.