Jake Paul wil '1 van grootste verhalen in sporthistorie creëren': 'Moet nu risico nemen'
i

Getty Images

Jake Paul wil '1 van grootste verhalen in sporthistorie creëren': 'Moet nu risico nemen'

Jeroen Rooseboom • 12:47, 14-12-2023 / Laatste Update: 03:10, 07-01-2024

Jake Paul wil af van zijn imago als irritante vechtersbaas die alleen uit is op geld. De bokser heeft een duidelijk doel voor ogen: hij wil wereldkampioen boksen worden. Daarom neemt hij het zaterdag op tegen de ervaren, maar redelijk onbekende Andre August.

De grote liefde van Jutta Leerdam gaf woensdag een bescheiden persconferentie in Orlando, wat niks voor hem is. Normaal zit of staat hij schreeuwend naar zijn tegenstander achter een bureau of vliegt hem al bijna aan. Maar de persco voor zijn gevecht met August was anders. Hij praatte zowaar met respect over zijn opponent.

Ervaring

"Hij heeft meer ervaring en knock-outs, maar ik wil de wereld laten zien dat ik een betere bokser ben", werd Paul geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Ik wil zoeken naar de knock-out. Het is te lang geleden dat ik er 1 gemaakt heb. Die wil ik de fans geven."

Lees ook: Zo kijk je live naar het gevecht tussen Jake Paul en Andre August

"De meeste kritiek die ik krijg is waarom ik niet tegen echte boksers vecht, of meer ervaren jongens", vervolgde de influencer. "Het is tijd om zo’n risico te nemen. Alle influencerdingen en gevechten met oud-mixed martial arts-vechters zijn cool, halen dikke pay-per-views binnen, maar dat is nu niet mijn doel. Geld creëert geen nalatenschap."

Acteur bij Disney Channel

Hij heeft een duidelijk doel voor ogen. "Dit is mijn pad naar het wereldkampioenschap. Ik wil ervaring opdoen onder de grote lampen. Op het hoogste niveau meedoen en winnen. Om uiteindelijk het ondenkbare te doen en 1 van de grootste verhalen in de sporthistorie te creëren: van een acteur bij Disney Channel naar wereldkampioen boksen in minder dan 6 jaar. Dat is waarom ik hier ben en waarom ik het doe."

'Ik boks hem eruit'

August is bij het grote publiek een onbekende. Van zijn 12 partijen won hij er 10 (5 op KO) en verloor er 1. Paul: "Er zijn niet heel veel beelden van hem, maar we gaan zien hoe ik hem eruit boks. Hij kan niet bewegen zoals ik, is niet zo scherp en heeft niet de kwaliteiten. Ik vraag me af of hij vrijdag wel een stoot kan landen."