James McSweeney over Badr Hari: 'Ken hem beter dan hij zichzelf kent'

Marcel Roes • 15:34, 06-09-2023 / Laatste Update: 08:13, 12-12-2023

James McSweeney stapt op zaterdag 9 september 2023 in Parijs in de ring, met als droom en doel om Badr Hari te vloeren. Hari kennen we allemaal wel, maar wie is deze Engelse vechter precies? In gesprek met het AD vertelt de 42-jarige The Hammer wat over zichzelf.

"Ik wilde altijd al een ring delen met Badr Hari", vertelt hij. "Als je uitspreekt tegen iemand te willen vechten, zien fans het al snel als iets persoonlijks. Dat is helemaal niet zo. Ik wil me meten met de beste vechters van de wereld."

Obsessie

Hari heeft al jarenlang geen partij meer gewonnen (of zeges werden later geschrapt). Maar The Hammer heeft natuurlijk totaal gelijk als hij Hari als levende legende ziet.

"Ik ken hem inmiddels beter dan hij zichzelf ken", zo gaat hij door. "Ik weet wat zijn favoriete combinaties zijn en ik weet dat hij graag instapt voordat hij gaat aanvallen. Als je zo lang bezig bent met een tegenstander, raak je geobsedeerd."

Pensioen

Beide mannen naderen het eind van hun loopbaan. Misschien is McSweeney de kickbokser die Hari met pensioen stuurt. "Sommige mensen zeggen dat dit het beste moment is om tegen hem te vechten, maar het maakt me niet uit", zegt hij. "Ik hoop dat de best mogelijke Badr zaterdag op komt dagen, want daar ben ik op voorbereid."

En gaat hij zelf binnenkort nokken? Wat hem betreft niet: "Ik ben nog nooit knock-out gegaan in mijn carrière en mijn passie voor de sport is onverminderd."