Joshua aangedaan na verliespartij: 'Heb 2 keer moeten vechten: tegen Usyk en mijn emoties'
i

Getty

Joshua aangedaan na verliespartij: 'Heb 2 keer moeten vechten: tegen Usyk en mijn emoties'

Jeroen Rooseboom • 22:51, 21-08-2022 / Laatste Update: 02:40, 12-12-2023

Anthony Joshua heeft voor het eerst op social media gereageerd na zijn verloren gevecht om de wereldtitel tegen Oleksandr Usyk. De Britse bokser verloor na 12 spannende ronden de rematch in de zwaargewicht-klasse.

In het statement wat Joshua postte op Twitter vertelde hij hoe zichzelf naar een 'donkere plek' moest brengen voor de rematch tegen de Oekraïner. Hij zegt dat hij zijn emoties niet meer onder controle had. Dat was te zien tijdens de persconferentie na het gevecht, toen Joshua in huilen uitbarstte toen hem werd gevraagd of hij vond dat hij goed had gepresteerd tegen Usyk.

Lees ook: 🎥 | Olexandr Usyk verslaat Anthony Joshua opnieuw en behoudt wereldtitels

2 gevechten

In zijn statement op Twitter laat hij weten dat hij het erg moeilijk had op zaterdag. "Ik wil Usyk succes wensen in zijn zoektocht naar succes. Je bent een ware kampioen. Zaterdag moest ik mezelf naar een donkere plek brengen om te kunnen vechten voor het kampioenschap. Ik had 2 gevechten: 1 met Usyk en 1 met mijn emoties, en ik heb ze allebei verloren."

I wish @usykaa continued success in your quest for greatness. You are a class act champ.

Yesterday I had to mentally take myself into a dark place to compete for the championship belts! I had two fights, one with Usyk and one with my emotions and both got the better of me. pic.twitter.com/onnUAALm3R

— Anthony Joshua (@anthonyjoshua) August 21, 2022