Keert The Gypsy King alweer terug? 'Fury traint als een bezetene om te vechten tegen Usyk'
i

Getty

Keert The Gypsy King alweer terug? 'Fury traint als een bezetene om te vechten tegen Usyk'

Jeroen Rooseboom • 20:57, 30-08-2022 / Laatste Update: 07:04, 12-12-2023

Tyson Fury ging in april met pensioen na zijn gevecht tegen Dillian Whyte. Maar ondertussen lijkt het erop dat het weer begint te kriebelen bij de 34-jarige Engelse bokser. Hij zou keihard aan het trainen zijn om te vechten tegen Oleksandr Usyk.

Usyk vocht afgelopen maand tegen Anthony Joshua, die hem had uitgedaagd voor de wereldtitels bij het zwaargewicht. De Oekraïense vechter won en behield zijn wereldtitels. Nu schijnt Fury als een bezetene aan het trainen te zijn, als we The Sun moeten geloven.

Er is nog geen officieel gevecht gepland, maar dat houdt The Gypsy King dus niet tegen om alvast ervoor te zorgen dat hij in topconditie is. Volgens zijn promotor Bob Arum zal het gevecht gepland worden op 11 of 18 februari 2023, waarschijnlijk in Saudi-Arabië.

Lees ook: Tyson Fury over jochie die zijn neef neerstak: ‘Castreer die kl**tzak’

Vechtmodus

"Tyson is in vechtmodus", vertelde een bron die dichtbij Fury staat aan The Sun. "Zijn pensioen is het allerlaatste waar hij aan denkt. Hij is verschrikkelijk hard aan het trainen en volledig gefocust op Usyk. Sinds het gevecht tussen Joshua en Uysyk is hij constant aan het trainen. Fury wil in de beste vorm van zijn leven zijn en werkt naar het gevecht in 2023 toe."