Kickboksbond GLORY zet in op toernooien: elk kwartaal een Grand Prix in 2024
i

ANP

Kickboksbond GLORY zet in op toernooien: elk kwartaal een Grand Prix in 2024

Marcel Roes • 20:51, 19-12-2023 / Laatste Update: 15:50, 07-01-2024

Kickboksbond GLORY heeft de plannen voor 2024 gedeeld met de vechtsportwereld. Samengevat: er komen 4 aparte Grands Prix! Dat zijn evenementen waarbij meerdere vechters ronde na ronde in de ring stappen voor de dagprijs.

Elk kwartaal moet er een Grand Prix komen, waaraan 8 kickboksers meedoen. In maart 2024 is de eerste van de reeks, voor zwaargewichten. Ook komen er kickboksevents voor de divisies in het lichtzwaargewicht, middengewicht en weltergewicht.

Echte vechters

Robbie Timmers, matchmaker bij GLORY, kijkt uit naar "betere tijden" voor de sport. Tegen De Telegraaf zegt hij: "Drie keer vechten op dezelfde avond, tegen de besten ter wereld, laat zien wie de echte vechters zijn."

Grand Prix

Aan elke Grand Prix mogen per gewichtsklasse de nummers 1 tot en met 6 op de ranking deelnemen. De 2 wildcards gaan naar talenten en lokale helden in het land waar het toernooi plaatsvindt. De winnaar van een Grand Prix mag later vechten om de kampioensgordel tegen de regerend kampioen (als dat niet dezelfde persoon is).

Ranking

GLORY wil ook zijn ranking aanpassen. De regels en puntentelling moeten eenvoudiger worden om te begrijpen. Daar worden later details over gedeeld. Ook komen er tussen deze 4 grote toernooien in nog ranking-events. Daarmee kunnen kickboksers zich plaatsen voor een GP.