Luis Tavares grijpt bij Glory 78 zijn kans: verslaat Felipe Micheletti en krijgt titelgevecht

Marcel Roes • 23:52, 04-09-2021 / Laatste Update: 13:21, 07-01-2024

Luis Tavares knokte op Glory 78 tegen Felipe Micheletti en de Rotterdammer had een hele grote motivatie in dat gevecht: de winnaar wordt beloond met een wereldtitelgevecht bij de licht-zwaargewichten. De juryleden vonden dat Tavares de sterkste van de 2 was en hij mag dus binnenkort bij Glory om de titel boksen!

In 2019 verloor Tavares van Micheletti, de man die 'the White Tiger' wordt vernoemd. Maar, zo legde Tavares uit bij de persconferentie in Ridderkerk, toen vocht-ie voorzichtiger vanwege een gebroken rib. Ook is het heel relaxt dat Tavares kan knokken in Ahoy. Vlak bij huis tenslotte, dus hij kan na afloop, zo vertelde hij in een interview met Sportnieuws.nl, thuis zijn bedje in.

Punten

In zijn clash met de Witte Tijger werden alle soorten klappen en trappen op een rijtje gezet door de jury. Tavares kwam uit op 83 geslaagde uithalen van de 168 en de Braziliaan op 67 van de 171. Het jurybesluit was dan ook overduidelijk in Tavares' voordeel. Wereldkampioen Alex Pereira: bereid je maar voor op Tavares!