Luis Tavares wint in intens gevecht van Kaouachi bij 1e GLORY Rivals
i

Pro Shots

Luis Tavares wint in intens gevecht van Kaouachi bij 1e GLORY Rivals

Eimert Pruis • 11:51, 12-06-2022 / Laatste Update: 21:28, 11-12-2023

Luis Tavares heeft in de headliner van GLORY Rivals 1 voor spektakel gezorgd. De Rotterdammer sloeg Florent Kaouachi in de 3e ronde knock-out.

Na het eerder uitvallen van 2 partijen mocht Tavares 64-8-0 (22 keer winst op knock-out) eindelijk weer aan de bak. In het uitverkochte sportcomplex Hoornse Vaart in Alkmaar stond hij tegenover de Fransman Florent Kaouachi 14-3-1 (7 keer op knock-out).

Stevige hoek

In de 1e ronde zette Tavares goed druk en controleerde hij het gevecht. Na een rake stoot naar het lichaam deelde hij een stevige hoek uit waarop hij Kaouachi tegen het canvas sloeg. Kaouachi weigerde op dat moment nog te capituleren.

Aanvallen

Ook in de 2e ronde bleef Tavares zijn tegenstander aanvallen. Kaouachi leek beter in de partij te komen, maar werd uiteindelijk toch overklast door mooie combinaties en slim voetenwerk van Tavares. In de 3e ronde klaarde de Nederlander snel de klus door Kaouachi met een prachtige linkerhoek knock-out te slaan.

Gevecht voor de wereldtitel

Na deze winstpartij hoopt Tavares op een gevecht om de wereldtitel met de Rus Artem Vakhitov, die de GLORY Light Heavyweight-titel momenteel in bezit heeft.