MMA-legende ontslagen: ze vergeleek de VS met nazi-Duitsland
i

ANP

MMA-legende ontslagen: ze vergeleek de VS met nazi-Duitsland

Robert Hüsken • 11:39, 12-02-2021

Gina Carano is ontslagen bij filmproductiemaatschappij Lucasfilm. De voormalig MMA-vechter is nu actrice en moet vertrekken vanwege enkele uitlatingen die ze deed op sociale media, meldt Variety. Zo vergeleek Carano de situatie rondom de coronamaatregelen in Amerika met nazi-Duitsland. Al snel werd er een hashtag in het leven geroepen: #FireGinaCarano.

Carano is een van de vechters die het vrouwen-MMA een beetje op de kaart heeft gezet. In 2007 was het gevecht met Julie Kedzie het eerste vrouwelijke MMA-gevecht live op televisie.

Reactie Lucasfilm

‘Gina Carano is momenteel niet meer in dienst bij Lucasfilm en er zijn geen plannen om dat in de toekomst wel zo te laten zijn’, laat de productiemaatschappij weten. Lucasfilm noemt de berichten van Carano ‘afschuwelijk en onacceptabel’.

De actrice, onder meer bekend van de serie The Mandalorian, zorgde op Instagram voor ophef. ‘Joden werden op straat geslagen. Niet door nazi-soldaten, maar door hun buren en zelfs kinderen’, schreef de 38-jarige Amerikaanse onder meer. Later werd de post verwijderd.

Gina Carano in actie: