MMA-ster Pennington gaf 'per ongeluk' dopegebruik aan, 6 maanden geschorst door USADA

Trevor Wagener • 22:25, 28-01-2021 / Laatste Update: 21:29, 08-01-2024

MMA-vechter Raquel Pennington is voor zeker 6 maanden niet in de kooi te bewonderen. Tenminste, niet bij een officiële wedstrijd. De sloper gaf zichzelf aan bij de Amerikaanse dopingautoriteit en kreeg voor deze eerlijkheid een schorsing van een half jaar.

Volgens Vechtsportinfo gaf Pennington het gebruik van deze stoffen zelf toe. Haar loopbaan staat dus even stil, maar zat lang in de lift. Lang was Pennington een UFC-titelkandidaat. USADA, de dopingautoriteit, kende ondanks de bekentenis geen genade.

'Niet de bedoeling'

Halverwege november 2020 zou Pennington zelf naar USADA gestapt zijn om het gebruik van de middelen toe te geven. Op social media zette ze een statement. "Hoor het van mij als 1e alsjeblieft: USADA gaat me schorsen vanwege dopinggebruik, maar eerst de feiten."

Pennington zei dat haar arts haar medicijnen toeschreef die de verboden stoffen bevatten. "Ik had het eerder moeten checken. Toen ik het wist, kapte ik ermee." Pennington ging haar lijst schuldbewust af: opbiechten bij eerst de UFC, dan bij USADA.

"USADA had geen eens monsters van mij. Ik wilde alleen het goede doen nadat ik erachter kwam dat het foute boel was."