Nederlandse ex-UFC-vechter Gegard Mousasi na ruzie ontslagen bij PFL-Bellator
Gegard Mousasi © GettyImages

Nederlandse ex-UFC-vechter Gegard Mousasi na ruzie ontslagen bij PFL-Bellator

07:55, 24-05-2024 / Laatste Update: 07:59, 24-05-2024

Het contract van Gegard Mousasis bij PFL-Bellator is door de vechtsportorganisatie ontbonden. De Nederlandse vechter lag al maanden overhoop met de organisatie en dreigde onlangs met juridische stappen, waardoor PFL-Bellator de stekker uit de samenwerking heeft getrokken.

PFL-Bellator maakte donderdag bekend dat de Nederlander geen deel meer uitmaakt van het vechtrooster. 'Gegard Mousasi is door PFL-Bellator uit zijn contract gezet. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière', luidt het bijzonder korte statement van de organisatie. The Dreamcatcher zat sinds 2017 bij PFL-Bellator, nadat hij vertrok bij de UFC. Zijn laatste gevecht daar won hij wel van oud-kampioen Chris Weidman. Zijn laatste partij in PFL-Bellator ging verloren tegen oud-middelgewicht kampioen van Bellator Fabian Edwards. De Engelsman is eveneens de broer van UFC-weltergewichtkampioen Leon Edwards.

Ruzie

Mousasi maakte de laatste weken ook ruzie met PFL-Bellator. De Nederlander was niet te spreken dat hij maar geen gevecht kreeg van de organisatie en bracht in een interview naar buiten dat PFL-Bellator hem te duur vond. Mousasi gaf zelfs aan dat hij overwoog om juridische stappen te ondernemen richting de organisatie. "Ze willen de telefoon niet eens opnemen om met ons te praten over de situatie. Ik heb voor veel organisaties gevochten, maar PFL-Bellator is de slechtste." Mousasi kreeg na twee verliezen op een rij geen gevecht meer.

Reactie

Inmiddels heeft ook het kamp van Mousasi een reactie gegeven. Zijn trainer Bert Kops heeft laten weten dat de knokker inderdaad niet meer uit zal komen voor PFL-Bellator. "Ze vonden Gegard te duur, vandaar de ontbinding inderdaad." Mousasi is nu vrij om te gaan en tekenen waar hij wil. Het lijkt voor nu onwaarschijnlijk dat de UFC hem terug zal nemen, maar op 38-jarige leeftijd lijken er wel andere organisaties open te staan om de oud-kampioen aan zich te binden. In bijvoorbeeld Azië zijn er nog een aantal organisaties die op zoek zijn naar een ster als Mousasi.