Nieky Holzken daagt Jake Paul uit: 'Maak een deal, opa-bokser'
i

ANP

Nieky Holzken daagt Jake Paul uit: 'Maak een deal, opa-bokser'

Marcel Roes • 21:19, 12-08-2023 / Laatste Update: 10:58, 08-01-2024

Nieky Holzken wil de ring in met Jake Paul. De Brabantse vechtjas was onder meer wereldkampioen kickboksen in het weltergewicht bij GLORY. Ook heeft hij een prachtige loopbaan in het boksen en thaiboksen.

De 26-jarige Paul werd bekend vanwege malle filmpjes op Twitch en YouTube. Inmiddels is hij ook bokser en heeft hij een Nederlandse vriendin aan de haak geslagen: Jutta Leerdam. Vorige week won hij van Nate Diaz.

Maak de deal

De 38-jarige Holzken neemt die bokscarrière van de Amerikaan niet zo serieus. "Ik trapte je maatje J'Leon Love al in elkaar in 2015", schrijft Holzken op Instagram. Love is een assistent van Paul.

"Je wil vechten tegen een echte bokser, toch?", zo gaat Holzken door. "Ik beloof je: je houdt het niet eens 3 ronden vol tegen mij. Maak maar een deal!"

Opa

En in een andere post schrijft hij: "Dit is wat ik doe tegen tegenstanders die de nummer 1 van de wereld zijn, als ik slechts 4 dagen vooraf te horen krijg dat ik tegen ze moet vechten. Dus stel je maar voor wat ik zou doen tegenover jou, Jake Paul de opa-bokser".

Met dat laatste speelt hij in op de kritiek dat Paul vooral tegen oudere, eigenlijk al gepensioneerde vechters knokt.