🎥 | Olexandr Usyk verslaat Anthony Joshua opnieuw en behoudt wereldtitels

Joris Kaper • 11:16, 21-08-2022 / Laatste Update: 04:47, 12-12-2023

Oleksandr Usyk heeft zijn wereldtitels in het zwaargewicht boksen met succes verdedigd. In Saoedi-Arabië versloeg de 35-jarige Oekraïner voor de 2e keer de Britse boksheld Anthony Joshua op punten.

1 jaar geleden stonden de 2 boksers ook al tegenover elkaar voor de titels in het zwaargewicht van de WBA (Super), WBO en IBF. Ook toen won de Oekraïense bokser op punten. Een half jaar later, toen er gesprekken werden gevoerd over een mogelijke rematch, brak de oorlog in zijn land uit en werd Usyk voor militaire dienst opgeroepen.

Fans vroegen om rematch

Geen haar op zijn nagenoeg kale hoofd die nog aan zijn bokscarrière wilde denken, maar daar dachten zijn landgenoten anders over. Bij bezoeken aan gewonde soldaten kwam hij veel fans tegen die allemaal hetzelfde van hem vroegen: doe die rematch voor ons en maak ons land weer trots.

En dat gebeurde dus ook, al was de overwinning op Joshua dit keer zeer nipt. Beide boksers hielden na afloop van hun gevecht de blauw-gele Oekraïense vlag omhoog terwijl de juryscores werden voorgelezen in de King Abdullah Sport City-arena. Toen hij tot winnaar werd uitgeroepen, verborg Usyk zijn gezicht achter de vlag van zijn land.