Remy Bonjasky blikt vooruit op Rico Verhoeven tegen Tariq Osaro: 'Een nieuwe kampioen zou eens goed zijn'
i

ANP

Remy Bonjasky blikt vooruit op Rico Verhoeven tegen Tariq Osaro: 'Een nieuwe kampioen zou eens goed zijn'

Matthijs Nijhuis • 12:29, 04-11-2023 / Laatste Update: 14:17, 07-01-2024

Columnist en oud-kickbokskampioen Remy Bonjasky legt in het AD de hoofdact van Collision 6 onder de loep. Rico Verhoeven en Tariq Osaro gaan zaterdagavond in de Gelredome met elkaar op de vuist, maar wie is de grootste kanshebber op de Glory-zwaargewicht titel? Expert Bonjasky bekijkt beide vechters en noemt zijn persoonlijke favoriet...

Lees ook: Tariq Osaro heeft veel over voor zege op Rico Verhoeven: ‘Ik ben bereid te sterven’

Er kunnen natuurlijk 2 dingen gebeuren vanavond: Verhoeven verlengt zijn status als Glory-kampioen óf Tariq Osaro leert hem een lesje en haalt de Nederlander onderuit. Remy juicht stiekem voor het laatste: "Het zou goed zijn als er eens een nieuwe zwaargewichtkampioen komt", zegt hij.

Winst voor Osaro

Volgens Bonjasky moeten we Osaro absoluut niet onderschatten: "Hij heeft de technieken in huis en is ontzettend gegroeid." Voor Tariq is dit gevecht wel nieuw terrein: "Ik hoop ook dat hij pijn kan lijden voor 5 rondes, want hij heeft nog niet eerder zo diep hoeven gaan." Verhoeven moet vooral oppassen voor de combinaties van Osaro. "Hij gebruikt zijn 4 wapens, waar veel kickboksers vooral richten op het vuistenwerk of de benen. Toen Badr Hari ging combineren, ging Verhoeven ook neer."

Winst voor Verhoeven

En Verhoeven dan? "Die heeft zijn ervaring mee en heeft de laatste 10 jaar zo vaak over 5 rondes gevochten. Wat dat betreft heeft hij een grote voorsprong op Osaro." Op papier is er geen duidelijke favoriet: "Qua techniek zie ik niet in dat één van de twee beter is."

Nieuwe kampioen?

Als liefhebber van de sport gunt Bonjasky Osaro de winst. "Hoe populair Verhoeven ook is, is de sport echt leuk om naar te kijken als één persoon alles wint?", vraagt hij zich af. "Als Verhoeven verliest, kan hij zijn titel ook weer terugwinnen, hè? Vergelijk het eens met Verhoevens maatje Max Verstappen. Het jaar waarin hij met Lewis Hamilton streed, was een stuk spannender en aantrekkelijker en de enige keer dat ik keek..."