Rico Verhoeven baalt van gevoelige maatschappij: 'Nog nooit ergens gekomen door alles zielig te vinden'
i

Getty Images

Rico Verhoeven baalt van gevoelige maatschappij: 'Nog nooit ergens gekomen door alles zielig te vinden'

Noah Hoogenboezem • 11:59, 23-12-2023 / Laatste Update: 18:39, 04-01-2024

Rico Verhoeven verdedigde in november zijn Glory-wereldtitel door Tariq Osaro te verslaan. Vanzelfsprekend was dat niet, want de Nederlander keerde na een jaar terug van een zware knieblessure. Veel mensen twijfelden eraan of hij nog wel op topniveau zou terugkeren, maar tegen Osaro bewees hij zich opnieuw. Verhoeven vertelt in een interview met het AD dat hij zich stoort aan hoe er soms op hem wordt gereageerd.

Verhoeven plaatst soms grappen op social media en die worden nog weleens verkeerd opgevat door anderen: "De maatschappij is gevoelig en truttig. Mensen plaatsen zich snel in een slachtofferrol en als bekende Nederlander kun je al heel snel gecanceld worden." De kickbokser vindt dat een slechte ontwikkeling: "We zijn nog nooit ergens gekomen door alles zielig te vinden."

'Nooit meer vechten'

Toch had Verhoeven alle reden om zichzelf zielig te vinden, want hij had een zware knieblessure aan het begin van het jaar: "Toen dacht ik dat ik nooit meer zou vechten", zegt Verhoeven daarover. Hij heeft veel moeten doen om toch weer terug te keren op het hoogste niveau: "Ik kon mijn been niet buigen en moest hem een paar uur in een apparaat en ijs steken." Uiteindelijk herstelde Verhoeven op tijd voor het gevecht en verdedigde hij zijn titel voor de elfde keer op rij.