Rico Verhoeven denkt serieus na over carrièreswitch: 'Hopelijk kan ik in dat gat springen'
i

ANP

Rico Verhoeven denkt serieus na over carrièreswitch: 'Hopelijk kan ik in dat gat springen'

Bart van der Wijst • 11:27, 03-03-2022 / Laatste Update: 12:18, 08-01-2024

Rico Verhoeven is al enkele jaren de wereldkampioen zwaargewicht bij Glory, maar de kickbokser denkt aan een carrièreswitch. De 32-jarige Verhoeven hoopt ooit het canvas in te ruilen voor het witte doek. Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Het is al een jarenlange wens van Verhoeven, acteren. Hij deed al eens zonder succes auditie voor Creed 2 en John Wick 3. Deze zomer is Verhoeven wel dé ster in zijn eigen actiefilm The Black Lotus.

Mark Wahlberg

Op 4 maart verschijnt er een nieuwe docuserie exclusief op Amazon Prime Video, namelijk Rico: Dream Big. Daarin komt ook zijn vriendschap met acteur Mark Wahlberg naar voren. "Ik heb wat ijzers in het vuur, maar daar kan en wil ik nog niks over zeggen. Het moet eerst definitief rondkomen. Ik wil het niet jinxen", zegt een geheimzinnige Verhoeven.

"Aan mijn leven als sporter zit een houdbaarheidsdatum, dus ik dacht lang na over wat ik daarna moet doen. Als kind speelde ik al scènes uit films na. Het is een passie van me, hoe mooi is het als ik met dat plezier ook kijkers blij kan maken?!"

De nieuwe Rock?

Verhoeven ziet zichzelf wel als nieuwe filmster. "Ik denk oprecht dat er ruimte is voor een nieuwe generatie. Veel actiesterren als Arnold Schwarzenegger, Jason Statham en Dwayne ‘The Rock’ Johnson zijn al wat ouder. Hopelijk kan ik in dat gat springen", aldus de gemotiveerde Verhoeven.