Rico Verhoeven gaat eerst acteren in Black Lotus, dan pas weer kickboksen
i

ANP

Rico Verhoeven gaat eerst acteren in Black Lotus, dan pas weer kickboksen

Marcel Roes • 15:47, 25-03-2022 / Laatste Update: 22:34, 11-12-2023

Rico Verhoeven heeft als kickbokser zo ongeveer alles bereikt waarvan hij droomde. Deze zomer begint hij aan het realiseren van een andere droom: een acteercarrière in Hollywood.

Al jarenlang werkt de Glory-kampioen aan die ambitie. De pandemie zorgde ervoor dat de opnames van de film 'Black Lotus' keer op keer werden uitgesteld. Daarin speelt hij de hoofdrol. Binnenkort gaan die opnames dan toch echt beginnen.

Oogkas

Zijn acteerwerk is trouwens niet de enige reden dat er voorlopig geen nieuw Glory-gevecht gepland is. Zijn oogkas moet nog herstellen van de optaters die hij in oktober 2021 ontving van Jamal Ben Saddik.

Houdbaarheid

"Aan mijn leven als sporter zit een houdbaarheidsdatum, dus ik dacht lang na over wat ik daarna moet doen", zei Verhoeven in de docu 'Rico: Dream Big'.

"Als kind speelde ik al scènes uit films na. Het is een passie van me. Hoe mooi is het als ik met dat plezier ook kijkers blij kan maken?"

Black Lotus

Of de film Black Lotus ook onder die naam uitgebracht gaat worden is onzeker. Het is een werktitel en kan dus nog veranderen. Wel is zeker dat het een actiefilm wordt − dat kan ook amper anders met Verhoeven in de hoofdrol.

Dit is het plot van Black Lotus:

"Een voormalige medewerker van een speciale eenheid probeert in Amsterdam de dochter van een vriend te redden, die in handen is van het lokale misdaadsyndicaat."