🎥 | Rico Verhoeven sloopt Hesdy Gerges en is naast GLORY-kampioen nu ook HIT IT-kampioen

Marcel Roes • 00:39, 30-10-2022 / Laatste Update: 08:08, 12-12-2023

De main event van het vechtsportgala HIT IT in Ahoy was Rico Verhoeven (33) tegen Hesdy Gerges. Oftewel de GLORY-kampioen in het zwaargewicht, in de beste jaren van zijn loopbaan, tegen een 38-jarige veteraan die met deze partij afscheid nam. Verhoeven won dan ook makkelijk.

In de 1e ronde was het wachten tot de naam van de show, HIT IT, werd waargemaakt. Beide vechters waren nog wat voorzichtig, al oefende Verhoeven wel meer druk uit.

Stapje voor stapje drukte hij Gerges richting een hoek van de ring. Maar echte klappen, die zagen we nog niet.

2e ronde

Dat patroon zagen we ook in ronde 2, met een verschil: Gerges probeerde vaker het initiatief te nemen. Alles of niets, zal zal hij hebben gedacht, zo op de drempel van zijn pensioen. Toch was het weer Verhoeven die meer jurypunten bij elkaar sloeg en schopte.

3e ronde

Al snel in de 3e ronde ging Gerges neer. Verhoeven zag hoe zijn tegenstander eventjes beduusd om zich heen keek, voordat hij opkrabbelde. Vervolgens hing hij niet in de touwen, maar wel tegen de touwen. Verhoeven had Fighterheart klem.

4e ronde

Het was wachten op de genadeklap, nu Verhoeven er nog fris bij stond en Gerges alleen nog kon proberen tegen te houden. Verhoeven raakte hem waar hij maar wilde; op de buik, op de benen, op zijn gezicht. Toch redde Gerges nog de bel.

5e ronde

In de 5e ronde ging Verhoeven eindelijk voluit. Met Gerges in de hoek ratelden Verhoevens handen alsof hij trainde met een boksbal. De ref verloste Gerges en maakte een einde aan de bout.