Rico Verhoeven verrast met deelname aan Grand Prix en nieuw contract bij Glory
i

Pro Shots

Rico Verhoeven verrast met deelname aan Grand Prix en nieuw contract bij Glory

Pim Huberts • 19:56, 23-12-2023 / Laatste Update: 15:13, 07-01-2024

Rico Verhoeven blijft bij Glory. De kickbokser vernieuwt zijn contract dat in 2024 verliep met 3 jaar. Dat vertelde hij op een speciaal belegde persconferentie. Daarnaast bevestigt hij zijn deelname aan het vernieuwde concept van Glory: de het achtmanstoernooi dat volgend jaar ieder kwartaal gehouden wordt. "Deze had je niet verwacht, hè."

Lees ook: Rico Verhoeven baalt van gevoelige maatschappij: ‘Nog nooit ergens gekomen door alles zielig te vinden’

"De laatste maanden ben ik alleen maar enthousiaster geworden wat betreft de visie van Glory, we zitten zo op 1 lijn", vertelde hij op de persconferentie. Hoewel Verhoeven volgend jaar maart meedoet aan de eerste Grand Prix, is hij geen groot fan van het format. "Wat betreft het achtmanstoernooi, blijft mijn mening dezelfde: dat niet altijd de allerbeste wint."

Heavyweight Grand Prix

De allereerste Heavyweight Grand Prix vindt op 9 maart plaats in De GelreDome. Tariq Osara, Levi Rigters, Uku Jürjendal, Bahram Rajabzadeh, Sofian Laïdouni en Antonio Plazibat worden ook verwacht op het toernooi. "Toernooien zijn minder voorspelbaar en zijn een test voor de fighting spirit", aldus Glory-president Pierre Andurand. "Ze zorgen voor meer actie, meer emotie en meer drama."

Laatste gevecht

Verhoeven stond begin november voor het laatst in de ring. In een terughoudend gevecht met uitdager Osaro won de Nederlander na een jurybeslissing. Het was de 11e keer dat hij zijn titel succesvol verdedigde. Sinds 2014 is hij wereldkampioen bij Glory.

Glory 90

In Rotterdam vindt zaterdagavond Glory 90 plaats. Endy Semeleer en Anwar Ouled-Chaib vechten om de belt in het weltergewicht van Glory. De Nederlands-Surinaamse bokser Murthel Groenhart is ook te bewonderen. Hier check je het programma en waar je het vechtfestijn kunt bekijken.

De persconferentie met Verhoeven: