🎥 | Niet normaal: MMA-vechter Mingyang Zhang scoort brute KO bij Road to UFC

Trevor Wagener • 23:04, 09-06-2022 / Laatste Update: 08:25, 12-12-2023

Goeie genade! MMA-vechter Mingyang Zhang scoorde donderdag bij Road to UFC een grandioze knockout op de Brit George 'Tuco' Tokkos. De 23-jarige Chinees was al na 1 ronde klaar met zijn 8 jaar oudere opponent.

Op het 1e event van Road to UFC zorgde deze partij gelijk voor de nodige opwinding. Volgens meerdere vechtsportmedia was Tokkos voor aanvang van de partij de grote favoriet. Eenmaal in de kooi was het zijn tegenstander die de boventoon voerde.

Keiharde MMA-KO Zhang

Tokkos 'at' een paar klappen van Zhang en ging keihard neer. Zhang maakte het karwei af door hem nog enkele keren op zijn kin te raken, waarna het gevecht er op 3:57 in de 1e ronde op zat. Tokkos daarentegen lag minutenlang knockout op het canvas en had geen idee waar hij op dat moment was.

Uiteindelijk lukte het hem om op te staan. Tokkos was zichtbaar gedesoriënteerd en had ondersteuning nodig om de kooi te kunnen verlaten. Het jonge toptalent Zhang tilde zijn indrukwekkende record met deze zege naar 16-6-0. One to watch!

Mingyang Zhang #RoadToUFC pic.twitter.com/LREmgoZIWr

— Neo Vale Tudo (@NeoValeTudo) June 9, 2022

Tuco = okay

Na afloop ging het gelukkig weer met Tokkos. Op social media gaf Tuco aan oké te zijn. "Ik baal ervan dat ik verloren heb, guys. Dat is echt klote, sorry."