'Superfight: Anthony Joshua krijgt Francis Ngannou voorgeschoteld na verlies Deontay Wilder'
i

Getty Images

'Superfight: Anthony Joshua krijgt Francis Ngannou voorgeschoteld na verlies Deontay Wilder'

Yvo van Dorst • 11:35, 06-01-2024 / Laatste Update: 14:23, 15-01-2024

De volgende tegenstander van Anthony Joshua is bekend, aldus The Daily Mail. Het Engelse zwaargewicht krijgt niet zo maar een opponent, want hij neemt het op tegen Francis Ngannou. De knokker uit Kameroen verloor in oktober een nipt gevecht tegen wereldkampioen Tyson Fury.

De tegenstander van Joshua leek eigenlijk al bekend, dat werd Deontay Wilder. De twee vochten op 23 december op dezelfde kaart en aan het eind van de avond zouden ze hun gevecht bekend maken. Alleen verloor Wilder heel verrassend van Joseph Parker, waardoor hij niet meer in aanmerking kwam voor een partij met de hoog gerankte Joshua.

Datum

Nu vechten Joshua en Ngannou dus tegen elkaar, alleen is het nog niet bekend wanneer die partij gaat plaatsvinden. Op 15 januari vindt er een persconferentie plaats, waarop de datum bekend gemaakt zal worden. De verwachting is dat de partij 10 rondes gaat zijn en op 9 maart afgewerkt wordt.

Tyson Fury

Ngannou is in de bokswereld vooral bekend door zijn partij tegen Fury. De man uit Kameroen was zwaar de underdog, maar zette een geweldige prestatie neer. Hij sloeg de Engelsman tegen het canvas, maar die stond weer op. Fury won uiteindelijk een hele spannende decision, maar de bokswereld was onder de indruk van Ngannou.