Taakstraf voor trucker die einde maakte aan kickbokscarrière Van Roosmalen en zus doodreed
i

ANP

Taakstraf voor trucker die einde maakte aan kickbokscarrière Van Roosmalen en zus doodreed

Eimert Pruis • 17:42, 05-01-2023 / Laatste Update: 23:50, 11-12-2023

De 45-jarige trucker die precies 2 jaar geleden met een dodelijk ongeluk een einde maakte aan de geweldige kickbokscarrière van Robin van Roosmalen heeft een taakstraf van 240 uur gekregen. Bij het ongeluk in januari 2021 kwam de zus (29) van Van Roosmalen om het leven. De oud-wereldkampioen raakte dusdanig zwaargewond dat hij moest stoppen met kickboksen.

Melissa reed in haar Fiat op de A2 bij Nieuwegein toen de auto kuren vertoonde. Naast haar zat haar broer Robin van Roosmalen. Ze parkeerde de auto op de vluchtstrook en besloten in het gras op de ANWB te wachten. Het was koud en ze hadden geen jassen mee. Daarom gingen ze toch weer terug de auto in, om daar warm verder te wachten.

Selfie

Ze zetten nog iets van hun wachtmoment op social media toen even later een vrachtwagen vol op de auto klapte. De trucker had de Fiat, die met waarschuwingslichten op de vluchtstrook stond, pas opgemerkt toen het al te laat was. Melissa overleed, Robin brak zijn rug en bekken.

Geen drank of drugs

De vrachtwagenchauffeur reed heel lang over de vluchtstrook en zag de pechauto niet staan. Hij gebruikte niet zijn telefoon en hij had geen drank of drugs gebruikt. Hij betuigde spijt en wist niet hoe het kon gebeuren.

Rechtbank kiest voor lagere straf

Het OM eiste een jaar cel en een rijontzegging van 4 jaar. De rechtbank oordeelde dat het ongeluk kwam door 'onoplettend en onvoorzichtig rijgedrag', niet door het zwaardere 'zéér onoplettend rijgedrag'.