Thierry Baudet scheldt Vitali Klitschko uit op Twitter: 'Hij er ook bij met zijn bokskop'

Trevor Wagener • 11:38, 28-07-2022 / Laatste Update: 19:28, 08-01-2024

Politicus Thierry Baudet heeft zich niet geliefd gemaakt bij boksliefhebbers. De fractievoorzitter van de politieke partij Forum voor Democratie schreef op Twitter dat de legendarische Vitali Klitschko 'een bokskop' heeft.

Baudet is door zijn rol als grote leider van de FvD zowel geliefd als gehaat. De 39-jarige politiek leider reageerde op sociale media op een foto waarop Klitschko afgebeeld stond. Klitschko, sinds juni 2014 de burgemeester van Kiev, ontmoet Duitse politici. Ze hebben een glaasje drank in de handen. En dat vinden sommigen niet kunnen, zo middenin oorlogsgebied.

Baudet beledigt Klitschko

Volgens de FvD-man kan een persoon met de naam en faam van Klitschko niet 'lacherig' naar de gevolgen van oorlog kijken. "Haha, die Klitsch er met zijn bokskop ook tussen", schreef Baudet. Zijn reactie kwam hem op een storm aan tegenreacties te staan.

"Zoiets durf je niet in zijn gezicht te zeggen", schreef een social media-gebruiker. "Zoals gewoonlijk heb je een grote mond op afstand", schreef een ander. "In het Nederlands noemen we iemand zoals jij een lafaard", vatte een ander de reactie van Baudet samen. 'Klitschko vs Baudet', iemand?

Duitse politici proostend met een glas champagne, terwijl ze vanaf een balkon uitkijken over de oorlogsschade in #Oekraïne. Decadenter wordt het niet. https://t.co/syyfRu21TV

— De Nationale Pruttelaar 💎 🇳🇱🚜฿⚓ (@Percolator_HNJ) July 27, 2022